The Folk Implosion

Lou Barlow is zoekende. Zijn wat al te dwars geworden rockbandje Sebadoh weet platenmaatschappij noch fan meer te boeien, zijn lofi project Sentridoh is voor de verzamelaars, en zijn `echte liedjes band' The Folk Implosion valt buiten alle modes. Wat te doen? Een nieuwe band beginnen. Dus hebben we nu The New Folk Implosion. Lofi collega John Davis is vervangen door gitarist Imaad Wasid en wellicht dat dit Barlow een vrijkaart gaf om ook de productie eens te herzien. Eerst de songs goed instuderen, en ze dan zo puur mogelijk op de plaat zien te krijgen, waar voorheen tijdens de opnames eindeloos werd geknutseld en herzien. Een mooi streven. Het resultaat is echter wel de meest gladde plaat die Barlow ooit gemaakt heeft. Gelukkig staan er een paar erg goeie nummers op en is de zang van Barlow prettig kalm. Maar sommige bruggetjes klinken wel heel erg bestudeerd. En dat vloekt met Barlows lyriek. Meer dan een wisselvallige plaat met een paar positieve uitschieters is het dan ook niet geworden.

The Folk Implosion: The New Folk Implosion Domino/Munich WIGCD118P

    • Nanne Tepper