Middelland

Mijn twee zonen, nu 17 en 13 jaar, zijn opgegroeid in de wijk Middelland-Zuid in Rotterdam. De eerste keer dat de oudste, toen 4 jaar oud, een voet op straat zette, werd hij bedreigd met een mes door jongetjes die iets ouder waren dan hij. De keren dat ik en mijn buurvrouw uitgescholden zijn voor teringhoer en kankerhoer, omdat wij iets zeiden van hun buitengewoon brutale gedrag, zijn ontelbaar. Mijn kinderen konden niet, ook niet toen ze al ouder waren, met een bal in een openbaar parkje gaan spelen. De bal is binnen een minuut gepikt door allochtone groepjes kinderen. Mijn zoon is twee keer in de stad, overdag, bedreigd en geslagen door allochtone kinderen. Het vriendje van mijn zoon werd onder het oog van iedereen beroofd van zijn fiets. Mijn jongste zoon is verschillende keren zomaar geslagen. Het resultaat hiervan is dat, ondanks mijn pogingen te relativeren, deze kinderen een enorme angst hebben om op straat te komen (en terecht) en een enorme haat ontwikkeld hebben (goed voorstelbaar). Wat het effect hiervan zal zijn op de lange termijn is oorlog.

    • H. van Reek Rotterdam