Last-minute voor de oorlog naar Marokko

Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert Nederlandse reizigers in Marokko `extra voorzichtigheid' te betrachten: ,,In geval van een oorlog in Irak moet rekening worden gehouden met een ernstige verstoring van het openbare leven, hetgeen zich in de eerste plaats kan keren tegen Amerikanen en Westerlingen in dit land.'' Reizigers wordt verder aangeraden ,,indien mogelijk het nieuws te volgen''.

Wie dus écht `last minute', voor de oorlog begint, naar de Marokkaanse zon wil, moet nu gaan. Een kleine selectie uit de recente last minute aanbiedingen.

CASABLANCA

Met Air France kunt u morgen, zondag al vliegen naar Casablanca vanaf 256 euro. De KLM doet het voor 216 euro, maar dan vliegt u vanaf Brussel (via www.marokko-vakanties.nl).

AGADIR

Vijftien dagen volpension in hotel Riu Tikida Beach aan het strand in Agadir, met `voor het merendeel ruime kamers' en een `uitgebreid gezondheidscentrum' kost 1.199 euro inclusief vlucht en `veiligheidstoeslag', op basis van een tweepersoonskamer. U vertrekt vrijdag (via d-reizen.nl).

MARAKECH, SAHARA

Reisorganisatie SNP had bij het ter perse gaan van deze krant nog één plekje vrij in de avontuurlijke wandelreis door Marokko die eveneens vrijdag van start gaat: tien dagen wandelen vanuit Marrakech door de Sahara, inclusief vliegreis, bagagetransport door kamelen, eenvoudig kaartmateriaal en kameeldrijvers, voor 1.040 euro per persoon. www.snp.nl