Irak, Europa en de VS 3

3 De surrealistische en verschrikkelijke beelden van de inslag van twee vliegtuigen en het instorten van de Twin Towers in New York zullen velen nog heugen. De daarop volgende oorlog in Afghanistan was een doelgerichte actie die wereldwijd een groot draagvlak had. George Bush jr. groeide in zijn rol als president en aangejaagd door het `succes' in de strijd tegen het terrorisme werd de duivelse as gelanceerd. Hoewel het internationale draagvlak voor deze politiek zienderogen afnam bleef Bush hierin geloven. Met als gevolg dat de bondgenoten nu voor het blok worden gezet om Irak aan te vallen.

Er is maar één oplossing voor een stier die op drift is geraakt, en dat is geduld. Hij zal zichzelf uitputten om daarna weer tot bedaren komen, zich realiserend dat niets is bereikt maar dat veel schade is aangericht.

    • Ad Ettema