Bottebijlbeleid

Met de nodige verbijstering nam ik kennis van reacties op het bewonersrapport uit Kralingen-West (Z, 8 februari). Zo was daar de brief van LPF-Kamerlid Joost Eerdmans, die een lans meende te moeten breken voor het door zijn partij zo gepropageerde bottebijlbeleid. Dat hij daarbij en passant zijn ex-partijgenote mevrouw De Faria zo ongeveer een dolkstoot in de rug toebrengt, maakt zijn bijdrage er helaas niet geloofwaardiger op.

Nog verbijsterender vond ik de bijdrage vanuit Kralingen-Oost, waarin werd getracht de problemen in het westelijke gedeelte van de wijk gelijk te schakelen met die in het oosten, niet bepaald een achterstandswijk. Elke Rotterdammer weet dat ze daar in Kralingen-Oost toch écht nog niets hebben meegemaakt.Ik constateer dat de verloedering van bepaalde gedeelten van de stad mede te danken is geweest aan de manier waarop vele upper-middle-class intellectuelen, zowel ter linker- als ter rechterzijde van het politieke spectrum, jarenlang de koppen in het zand hebben gestoken.

    • E.J. Hollestelle Capelle A