Theaterproductie voor chansonnier Jacques Brel

Het Amsterdams Kleinkunstfestival brengt dit voorjaar de theaterproductie In de schaduw van Brel uit, gewijd aan de chansonnier Jacques Brel, die 25 jaar geleden stierf. Rob van de Meeberg, als de chauffeur van Brel, en Vera Mann spelen en zingen de hoofdrollen. Het stuk is geschreven door Lars Boom en staat tien dagen in theater Bellevue in Amsterdam. Een tournee door het land volgt in het najaar. Het AKF, dat eerder voorstellingen maakte over Wim Kan, Johnny Jordaan, Simon Carmiggelt en Cornelis Vreeswijk, opent op 16 maart met een door Liesbeth List gepresenteerde hommage aan Brel, waaraan artiesten als Jenny Arean, Joke Bruijs, Johan Verminnen, Maarten van Roozendaal en Philippe Elan meewerken. In de schaduw van Brel gaat op 21 maart in première.