Schaatsen 2

Een tijdje geleden ben ik gaan logeren bij mijn nichtjes. Daar gingen we schaatsen. Want ze hadden nog schaatsen die mij paste. Eerst deden we warme kleren aan. En toen fietsten we naar het dorp.

Het was de eerste keer dat ik ging schaatsen, dus was ik blij dat mijn oom er bij was. Mijn oom leerde me schaatsen en na een tijdje reed ik zelf al rondjes. Ik vond het heel leuk.

Er was ook echte schaatsmuziek. Mijn oom danste schaatsend op die muziek. Toen dacht ik dat ga ik ook eens proberen. Ik wou een rondje om mijn oom heen draaien, maar dat lukte niet. Daardoor viel ik bijna. Gelukkig pakte mijn oom me vast. Een tijdje later ging er een belletje en moesten we van het ijs af.

Bij mijn oom en tante thuis deden we warme kleren aan. En het was nog een leuke dag.

Eigen schaatsnieuws van Rita Hoofwijk, 8 jaar, uit Sittard