Nederlands dorp in studio Rome

De opnames van The Exorcist - The Beginning beginnen volgende week in de Romeinse filmstudio's Cinecittá. Het decor, een Nederlands stadje anno 1943, is bijna gereed. Uit kostenbesparing zijn een aantal gebouwen uit de set van Martin Scorseses Gangs of New York opnieuw gebruikt en voorzien van de typische Hollandse trapgeveltjes. Decorbouwer Stefano Ortolani, die voor het decor van Gangs of New York is genomineerd voor een Oscar, geeft toe dat daardoor het originele idee van een dorpje heeft moeten plaatsmaken voor een kleine stad: ,,De huizen zijn nu gewoon veel groter uitgevallen''. De Nederlandse scène is de openingsscène van de film en tevens de spil van het verhaal. De Duitse bezetters (Antonie Kamerling speelt de SS'er Kessler) willen als vergelding voor het verlies van een van hen tien Nederlanders executeren.