Mestvarkens heten voortaan vleesvarkens

Minister Veerman (Landbouw) heeft de Tweede Kamer beloofd niet meer te zullen spreken van mestvarkens en mestkippen, maar de dieren in het vervolg aan te duiden als vleesvarkens en vleeskippen. Ook zal de bewindsman zijn ambtenaren opdracht geven deze verandering in de officiële stukken van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij door te voeren. Veerman deed zijn belofte gisteren tijdens een algemeen overleg met de Tweede Kamer na kritische opmerkingen van Kamerlid Wien van den Brink (LPF), voormalig voorzitter van de Nederlandse Vakbond voor Varkenshouders. ,,Je houdt geen varkens voor de mest maar voor het vlees. Het ministerie moet ook met de ontwikkelingen meegaan'', aldus Van den Brink. Het Kamerlid is blij met de toezegging van minister Veerman en hoopt dat de wijziging in de benaming van de dieren ten goede komt aan het imago van de landbouwsector.