Manchester City vervolgt Keane toch niet

Manchester City neemt geen juridische stappen tegen Roy Keane, speler van stadgenoot United, wegens diens tackle op Alf-Inge Haaland bijna twee jaar geleden. De Noorse middenvelder en zijn club hadden eerder gezegd dat ze wilden onderzoeken of ze Keane konden vervolgen voor die actie. Keane bekende in zijn vorig jaar verschenen autobiografie dat hij de `doodschop' bewust had uitgedeeld om wraak te nemen op Haaland voor een oud akkefietje. De Engelse bond (FA) bestrafte de Ierse international wegens `het in diskrediet brengen van het voetbal' met een fikse boete en vijf duels schorsing. Hoewel Haaland zelf nog naar mogelijkheden zoekt Keane aan te klagen, heeft City besloten het te laten bij de maatregelen van de FA. De club nam die beslissing na bestudering van de medische rapporten. Op grond daarvan denkt de club niet veel kans te maken Keane te vervolgen.