Voorkeur Muziek

Ter Veldhuis

Muziek van Jacob ter Veldhuis (1951) wordt gespeeld in de Rotterdamse Doelen.

Cellist Marien van Staalen voert op 18 februari Tatata (1958) voor cello en ghettoblaster uit en ook andere kamermuziek (Britten, Debussy, Ravel). Van Staalen viert op 21 en 23 februari zijn 25-jarig jubileum als solo-cellist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest met de wereldpremière van Ter Veldhuis' Rainbow Concerto. Hij dirigeert dit stuk op 20 februari.

Kamermuziek: 18 febr 20u15; orkestconcerten: 20, 21 febr 20u15; 23 febr 14u15. Res 010-2171717

Rotterdam Music Biennal

Onder de titel Rotterdam Music Biennal vindt het Internationale Gaudeamus Vertolkers Concours van 16 februari t/m 8 maart plaats in Rotterdam. Een internationale jury beoordeelt de prestaties van meer dan honderd jonge musici bij het ten gehore brengen van eigentijdse muziek. De finale van het gratis te bezoeken concours vindt plaats op 2 maart. Daarna gaat een ander programma met zestien concerten met eigentijdse muziek nog door. Lokaties: Doelen, Lantaren/Venster, Laurenskerk, Worm, Rotterdams Conservatorium.

Inl info@gaudeamus.nl

Trance Energy

DJ Tiësto schittert door afwezigheid, want die vult in mei op eigen kracht het Gelredomestadion met de immens populaire trancemuziek waarin hij pionierde.

Voor de rest biedt de tiende editie van het Trance Energyfestival (verwacht aantal bezoekers: 30.000) een staalkaart van de pulserende hartklopmuziek die als de meest melodieuze onder de dance-stijlen geldt, met naadloos aan elkaar gemixte plaatjes door DJ's Johan Gielen, Joop, Jean, Charley Lownoise en een live-act van Cygnus X.

15 febr Jaarbeurs, Utrecht.