Tsjechië brengt Franse sterren nederlaag toe

Tsjechië heeft gisteravond in Saint-Denis gewonnen van Frankrijk. De volgende tegenstander van Oranje in de kwalificatiereeks voor het EK deed dat met 2-0. Voor Tsjechië scoorden Grygera en Baros.

Bij de Tsjechen, die Vladimir Smicer al na ruim een kwartier door een blessure kwijtraakten, speelde Galasek van Ajax vanaf het begin. Het was de eerste nederlaag van de Fransen onder leiding van bondscoach Jacques Santini. Hij zag Ulrich Ramé, de vervanger van geblesseerde Barthez, al na zeven minuten in de fout gaan. De doelman van Bordeaux liet zich onaangenaam verrassen door een schot van Grygera van zeker 25 meter. De Franse sterrenploeg maakte geen aanstalten iets aan de achterstand te doen. Milan Baros maakte het tweede doelpunt voor de Tsjechen.

Engeland leed in Londen een gevoelige nederlaag tegen Australië. De ploeg van de Zweedse bondscoach Sven Göran Eriksson verloor met 3-1. Bij de `Aussies' was Emerton van Feyenoord een van de doelpuntenmakers. Bij Engeland werd Wayne Rooney de jongste speler in de nationale elf ooit. De aanvaller van Everton, 17 jaar en 111 dagen, viel in.