Groot Brittannië

Morris & Haines De Britse beeldend kunstenaars Cedric Morris en Lett Haines waren, van 1918 tot 1978 toen Haines overleed, partners in zowel de liefde als de kunst. Hun eerste jaren samen leefden ze in Parijs waar ze in de kringen van Man Ray, Hemingway, Cocteau en Brancusi verkeerden. Bij terugkeer in Groot-Brittannië richtten zij de East Anglian School of Painting & Drawing op met Lucian Freud en Maggi Hambling als bekendste leerlingen. Het National Museum & Gallery in Cardiff toont de kleurrijke stillevens, landschappen en portetten van Cedric Morris en de wat meer experimentele schilderijen en sculpturen van Lett Haines.

Ook is werk te zien van hun meer of minder eminente leerlingen.

Cedric Morris and Lett Haines: Teaching, Art & Life.

National Museum & Gallery, Cardiff. T/m 27 april, di t/m zo 10-17u. Inf. 0044 (0)29 2039 7951 en www.nmgw.ac.uk/nmgc.