EN VERDER

Turks fruit

Muziek, dans, toneel, exposities, lezingen en culinaire specialiteiten horen tot het uitgebreide aanbod op de Culturele Zondag die 16 februari in Utrecht wordt gehouden en die geheel in het teken staat van Turkije. Een groot aantal kunstinstellingen doet mee, zo is er in het Centraal Museum een fototentoonstelling en een lezing over hoofddoekjes en de vooroordelen rondom deze hoofdbedekking. De moskee Ulu opent (buiten de gebedstijden) zijn deuren voor het publiek (mannen én vrouwen) en geeft uitleg over de islam en de gebruiken in de moskee. De dag haakt in op het Köprü Turkije Festival dat op 14, 15 en 16 februari plaats heeft in Utrecht (Stadsschouwburg), Rotterdam (Theater Zuidplein) en Den Haag (Volkbuurtmuseum).

Turks fruit. Diverse locaties in Utrecht, 16 febr, 11-23 uur. Toegang gratis. Inl. 030-2862231, www.culturelezondagen.nl

Open Tuindagen

Het hele weekeinde van 15 en 16 februari staat de Overtuin bij de buitenplaats Welgelegen in Warnsveld open voor het publiek. De grote historische tuin in Engelse landschapsstijl beslaat een hectare en bevat veel besloten hoekjes en doorkijkjes. Op 16 februari is er van 11 tot 15u30 tevens een fruitboom entdag, waarbij belangstellenden tegen een kleine vergoeding jonge fruitboompjes kunnen laten enten met oude rassen of eigen entmateriaal.

De Overtuin, bij Buitenplaats Welgelegen, Warnsveld. 15 en 16 febr. 10-17 uur. Inf. 0575-528177.

Oldtimers

Fraai opgepoetste oude auto's zijn dit weekeinde te zien op de Autotron Oldtimerbeurs in Rosmalen. In 350 stands kunnen liefhebbers onderdelen uitzoeken, binnen worden zo'n 150 klassiekers te koop aangeboden en buiten zijn er nog enkele tientallen te bewonderen.

Autotron Oldtimerbeurs, Rosmalen, aan de A50 `s Hertogenbosch-Nijmegen. 15 en 16 febr. 10-17 uur. Inl. 073-5233310.