Balkenende

Anne (9) ziet haar kans schoon; op de boekpresentatie van haar vader loopt ook premier Balkenende rond. Een mooie gelegenheid om hem eens een paar vragen te stellen. Gewapend met een notitieblokje vuurt ze de ene vraag na de andere op hem af. Met natuurlijk als eerste vraag (wat alle kinderen dankzij het Jeugdjournaal bezighoudt) of er oorlog komt. JP hoopt het niet maar sluit niets uit.

Dan vraagt ze of hij zijn dochtertje wel genoeg ziet. ,,Eigenlijk te weinig'', zegt de premier, waarop Anne peinzend opmerkt: ,,Er zouden gewoon twee Balkenendes moeten zijn. Een voor de politiek en een voor thuis.'' Waarop de premier haar zuinigjes aankijkt en zegt: ,,De CDA-fractie is principieel tegen klonen.''

Bijdragen van lezers zijn welkom via een formulier op www.nrc.nl/ik.

    • Marga Rijerse