`Schumi' neemt besluit

Wereldkampioen Formule I Michael Schumacher besluit dit jaar wanneer hij afscheid neemt. De 34-jarige Duitser zei dat in een vraaggesprek met het blad Kicker dat vandaag is verschenen. Schumachers contract met Ferrari loopt af in 2004.

,,Ik verkeer in de luxe positie dat ik het besluit zelf kan nemen'', aldus Schumacher, die in zijn carrière vijf wereldtitels won, even veel als de Argentijn Juan Manuel Fangio. De coureur zei dat voortdurende vooruitgang de sleutel was voor zijn succes. ,,De auto verandert, dus ik moet ook veranderen. De dag dat ik niets meer doe of wil doen is ook de dag dat ik beter kan stoppen.''

Schumacher en teamgenoot Rubens Barrichello rijden de eerste drie races van het komende seizoen in de Ferrari van vorig jaar. De nieuwe wagen zal in april in Imola zijn debuut maken, tijdens de Grand Prix van San Marino.

Schumacher maakte gisteren op het circuit van Fiorano, gelegen naast de Ferrari-fabrieken in Maranello, zijn eerste meters in de Ferrari 2003-GA, vernoemd naar de overleden Fiat-erepresident Giovanni Agnelli. Hij verbeterde meteen zijn eigen ronderecord tot 57,281 seconden. De oude toptijd stond sinds juli vorig jaar op 57,476. Op Fiorano ligt een `langzamere' asfaltlaag, maar Schumacher was toch 1,3 seconde sneller dan tijdens de laatste test met de oude wagen.