Sanitaire rompslomp

Handdoekrollen, zeepautomaten, toiletpapier, luchtverfrissers, schoonloopmatten en damesverbandautomaten vormen het werkterrein van Jan Klooster (45), sinds kort algemeen directeur van CWS Nederland, dat sanitaire automaten verhuurt en onderhoudt bij bedrijven, ,,zodat die daar geen omkijken naar hebben''. Behalve een landelijk distributienetwerk heeft CWS ook een grote industriële wasserij in Den Bosch, waar gebruikte matten en handdoekrollen gewassen worden. CWS Nederland heeft ruim 400 werknemers in dienst en behaalde vorig jaar een omzet van 45 miljoen euro. Het bedrijf ,,groeit als kool'', volgens Klooster, want steeds meer bedrijven besluiten hun `sanitaire rompslomp' uit te besteden. ,,Dan weet je zeker dat je nooit meer zonder toiletpapier komt te zitten.'' De tijd dat de secretaresse de handdoeken mee naar huis nam om die te wassen, is volgens hem voorbij. Klooster probeert ook handdoekautomaten te slijten aan bedrijven die nu nog een heteluchtblazer op het toilet hebben. ,,Thuis droog je je handen toch ook niet aan de verwarming of aan een föhn?''

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot