Nominatie Toneel Publieksprijs

Gouwe handjes, met Johnny Kraaijkamp in de hoofdrol, is genomineerd voor de NRC Handelsblad Toneelpublieksprijs. Ook Gloed, naar de roman van Sándor Márai, is genomineerd. De tournee van Gloed, die wegens de hartklachten van hoofdrolspeler Eric Schneider drie weken werd stilgelegd, wordt vanavond hervat. Eerder zijn genomineerd: Cloaca, Festen, Beneden de rivieren, Requiem Voor Een Zwaargewicht, Peer Gynt en De Dinner Party. De winnaar wordt op 16 juni bekendgemaakt op het jaarlijkse Toneelbal in Theater Carré te Amsterdam. De winnende groep van vorig jaar, De Paardenkathedraal, verzorgt de aankleding van het gala. Op het Toneelbal worden ook de Louis d'Or, de Theo d'Or en andere theaterprijzen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw Directies uitgereikt.