Gary Grant

Scenarioschrijver Marc Lawrence debuteert als regisseur met de romantische komedie Two Weeks Notice. Eerder schreef hij onder meer de scripts van Miss Congeniality, met Sandra Bullock, en Forces of Nature, ook met Sandra Bullock (en met Ben Affleck). Je zou daarom denken dat Two Weeks Notice zo geschreven is dat Bullock, die de film ook produceerde, erin schittert. Dat is niet het geval. In Two Weeks Notice schittert vooral de andere ster van de film, Hugh Grant. Grant speelt dan ook een rijke man, een zeer rijke man, en Two Weeks Notice laat er geen twijfel over bestaan dat rijk zijn een zegen is. Eén voorbeeld: Grant en Bullock zijn vast komen te zitten in een file. Grant belt om een helikopter. Welke vrouw, ook al heeft zij gestudeerd in Harvard, is ze advocate, en zet ze zich in voor goede doelen, zou daar weerstand aan kunnen bieden?

Hugh Grant is een van de weinige hedendaagse acteurs die een bepaald type vertegenwoordigt dat hij in elke nieuwe film - goed of slecht - verder vervolmaakt. Sommigen zien in hem een opvolger van naamgenoot Gary Grant. Hugh Grant beschikt in ieder geval over de merkwaardige eigenschap dat hij onuitstaanbare mannen onweerstaanbaar kan maken. Op deze eigenschap drijft Two Weeks Notice. ,,I thought she was going to kill me and feed me to the poor'', zegt Grant als Bullock weer eens boos is omdat hij geld verdient met slechte zaken. Dat dit grappig is, is misschien toch ook een verdienste van Lawrence. Hij schreef de film met Grant in gedachten.

Two Weeks Notice. Regie: Marc Lawrence. Met: Hugh Grant, Sandra Bullock. In 88 bioscopen.