Feyenoord kan schadevergoeding eisen van Reebok

Voetbalclub Feyenoord kan bij sportartikelenfabrikant Reebok aanspraak maken op een schadevergoeding nadat de rechtbank in Utrecht Feyenoord gisteren volledig in het gelijk heeft gesteld. Daarmee kwam een einde aan een al zes jaar durende procedure. Deze volgde nadat de twee partijen in 1996 een sponsorcontract voor vijf jaar sloten dat Feyenoord bijna 11,5 miljoen euro zou moeten opleveren. Na ondertekening kwam Reebok met aanvullende eisen waar de voetbalclub niet aan wilde toegeven. De club hield vast aan de eerder gemaakte afspraken en stapte vervolgens naar de rechter.

Over de hoogte van de schadevergoeding moet de rechter zich in een nieuwe procedure uitspreken tenzij beide partijen er zelf onderling uitkomen. Feyenoord een nieuwe procedure bij de rechter beginnen. De club rekent op vier tot vijf miljoen euro. Het is overigens nog niet duidelijk of Reebok tegen het vonnis in beroep gaat.