Bakkeleien met de drogist

De centrale inkooporganisatie van de DA- en Stip-drogisterijen, Dynadro, heeft Robert van Twuijver (46) benoemd tot directeur. Hij gaat leiding geven aan de inkoop, distributie en marketing van de drogisterijen, die alle gerund worden door zelfstandige ondernemers en samen een coöperatie vormen. Van Twuijver werkte al enige tijd bij Dynadro, maar heeft verder geen achtergrond in de drogisterijenwereld. ,,Ik heb wel ervaring met communicatie en logistiek, dus ik denk dat ze me daarom gevraagd hebben.'' Er zijn 740 ondernemers bij Dynadro aangesloten, dus Van Twuijver heeft te maken met 740 verschillende meningen. ,,Tussen de centrale organisatie en de aangesloten ondernemers moet er dan ook regelmatig flink gebakkeleid worden, bijvoorbeeld over zaken als acties, reclamecampagnes en de samenstelling van het assortiment.''

personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot