Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Onder meer een reportage over de veiligheid van de Nederlandse ISAF-troepen in Afghanistan. Ned.2, 17.30-18.45u.

Netwerk. Gesprek met de Amerikaanse terrorisme-expert Paul Bremer over de invloed van het weer op het begin van de oorlog met Irak. Ned.1, 20.23-20.56u.

Het elfde uur. Aandacht voor alleenstaande minderjarige asielzoekers. Ned.1, 21.50-22.35u.

Nova. Reportage over de opvang van mishandelde Marokkaanse meisjes en een reportage over de Nederlandse Patriots die naar Turkije worden gestuurd. En aandacht voor het verloop van de kabinetsformatie. Ned.3, 22.20-23.15u.

DOCUMENTAIRE

Terug op de werkvloer. Directeur Rocco Lentze van Hotel des Indes in Den Haag verbaast zich als manusje van alles over het ontwerp van een hotelkamer, de haperende logistiek en ontoereikende elektriciteitsvoorziening. Hoe kan hij de werkomstandigheden verbeteren? Ned.3, 19.03-19.35u.

Andere tijden. Over de beslissing van de regering 13 jaar geleden om mee te doen aan de Golfoorlog in 1990. We deden mee, maar achter de schermen vochten de krijgsmachtonderdelen vol overgave tegen elkaar. Het leveren van grondtroepen stuitte op grote problemen. Ned.3, 20.30-21.05u.

Factor. Over het plan van minister Donner om de eigen bijdrage voor hulp van pro Deo-advocaten te verhogen waardoor minder draagkrachtigen zullen moeten afzien van rechtsbijstand bij conflicten met huisbazen, werkgevers en uitkeringsinstanties. Ned.1, 23.15-23.40u.

Holidays in the axis of evil. Aflevering in een serie over de staten die volgens George W. Bush de `as van het kwaad' vormen. Vanavond over Irak en dictator Saddam Hussein. BBC2, 0.20-1.30u.

AMUSEMENT & SPORT

Man bijt hond. O.a. het Grote Alternatieve Songfestival van liedjes die niet door de selectie van het echte festival zijn gekomen. In de komende twee weken krijgen acht afvallers een tweede kans. Eén van de prijzen is een optreden op de `beforeparty' van de Songfestival-fanclub in Ahoy' op 28 februari. Ned.1, 19.05-19.30u.

Studio sport, vak M. Aandacht voor het WK-cricket in Zuidelijk Afrika en de cricketers Victor Grandia, Floris Kapelle en Aart Schotte, die de regels van het cricket uitleggen. Verder een reportage over Sander Westerveld, de succesvolle keeper van Real Sociedad. Ned.2, 22.50-23.40u.

KUNST

R.A.M. Over de rol van de religie in de kunst en cultuur met onder anderen schilder Marc Mulders, de Oostenrijkse schrijver Robert Menasse en zanger David Eugene Edwards van de Amerikaanse popgroep Sixteen Horsepower. Verder Dirk van Weelden en rechtsgeleerde Afshin Ellian over de nieuwe vertaling van Ethica van Spinoza. Ned.3, 23.15-0.37u.

FILM

Bird on a Wire (John Badham, 1990, VS). Even romantische als zielloze avonturenfilm. Juriste Goldie Hawn en de doodgewaande Mel Gibson hervinden hun liefde uit de jaren zestig en weten zich achtervolgd door corrupte rechercheurs. SBS6, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.

Dragon: The Bruce Lee Story (Rob Cohen, 1993, VS). Bewonderende biopic over vechtjas en filmster Bruce Lee (1940-1973), gespeeld door Jason Scott Lee. Spectaculaire staaltjes kung fu. V8, 20.30-22.40u., met reclame.

K2 (Franc Roddam, 1991, Engeland). Geöliede bergbeklimmersfilm vindt actie belangrijker dan psychologie. Twee vrienden – yuppie-advocaat Michael Biehn en bedaarde professor Matt Craven – voegen zich bij groep die de op een na hoogste berg ter wereld wil bedwingen. Morgen, SBS6, 13.20-15.10u., onderbroken door reclame.

RADIO

Kunststof. Zangeres Mathilde Santing over haar theaterprogramma De 9 Levens van Mathilde waarin zij uitsluitend Nederlands repertoire zingt. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Literair variété en na elven een gesprek met acteur Henk van Ulsen over de brieven die dichteres Ida Gerhardt aan hem schreef. 747AM, 22.03-24.00u.

Faros cultuur. Aandacht voor de Nationale Scriptieprijs die jaarlijks georganiseerd wordt door Het Parool en de universiteit van Amsterdam. Ook een gesprek met winnaar Manuel Aalbers die een scriptie schreef over de dubieuze praktijken van hypotheekbanken. Morgen, 747AM, 15.02-16.00u.