Spaanse rechtbank stelt Kluivert en Cocu in het gelijk

Patrick Kluivert en Phillip Cocu ontvangen beiden een schadevergoeding van bijna 130.000 euro. Een rechter in Barcelona stelde de Nederlandse voetballers van FC Barcelona gisteren in het gelijk in een mede door hen aangespannen rechtszaak tegen de Spaanse tv-zender Telemadrid en internetsite Micanoa.com. Drie andere spelers van Barcelona krijgen dezelfde vergoeding. Telemadrid en Micanoa.com beweerden vorig jaar dat behalve Kluivert en Cocu ook de Spanjaarden Gabri, Dani en Gerard voorafgaande aan het duel tegen Rayo Vallecano in een Madrileens hotel zouden hebben deelgenomen aan een seksorgie. Het vijftal had in totaal vijf miljoen euro geëist. Volgens de rechter hadden de media de door hen gemelde `feiten' moeten bewijzen, maar zij weigerden hun bronnen prijs te geven.