Overname van Deutsche BA door Easyjet in gevaar

De overname van de Duitse prijsvechter Deutsche BA door concurrent Easyjet dreigt niet door te gaan. Een mogelijk breekpunt is het hoge salaris van de piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij, een onderdeel van British Airways. Easyjet wil dat de Duitsers net zoveel gaan verdienen als hun Britse collega's. Veel van de Duitse vliegers zijn bereid concessies te doen, maar de vakbond Vereinigung Cockpit ligt dwars. Easyjet beraadt zich nu op de situatie. Het afketsen van de overname zou een streep door de rekening zijn voor Easyjet, dat de laatste tijd een aantal overnames heeft gedaan. Behalve Deutsche BA werd vorig jaar ook het Britse Go van British Airways overgenomen. Easyjet-concurrent Ryanair maakte eind januari bekend de lageprijsdochter Buzz over te nemen van KLM dat zegt hiervoor ongeveer 30 miljoen euro te hebben gekregen.