Oorlog

Torremolinos, 10 februari. Ik dineer in Zuid-Spanje in een klein visrestaurant met twee tafels verderop als enige andere gasten een ouder Amerikaans echtpaar. Ondertussen lees ik de krant USA Today. In een artikel over een mogelijke inval in Irak lees ik de zin: ,,Child psychologists say boys and girls are paralyzed with fear and talk of never growing old.''

Op hetzelfde moment zegt de vrouw: ,,You know, Walt, I just love my country.''

,,Why do you say that?'' vraagt de man.

,,When I hear that national anthem, it just sends chills down my spine.''

De redactie van de Achterpagina is op zoek naar waar gebeurde verhalen, naar anekdotes uit eigen ervaring en observatie. Lezers die een bijdrage willen leveren aan ik@nrc.nl vinden een deelnameformulier op www.nrc.nl/ik

    • Jeroen Otten