Madonna anti-oorlog

Zangeres en actrice Madonna gebruikt haar meest recente videoclip om zich uit te spreken tegen de op handen zijnde oorlog van de Verenigde Staten tegen Irak.

The Material Girl verkondigt haar anti-oorlogsboodschap in een scène waarin Madonna een granaat werpt tijdens een modeshow. De video wordt opgenomen voor het titelnummer van haar nieuwe album American Life, dat naar verwachting in april zal verschijnen. De videoclip is vorige week opgenomen in Los Angeles en moet nog worden afgemonteerd, aldus haar woordvoerster Liz Rosenberg. Rosenberg ontkent dat de 44 jaar oude zangeres het speciaal gemunt heeft op de Amerikaanse president George W. Bush. ,,Dit is geen verklaring van Madonna tegen George Bush. Het is een verklaring tegen de oorlog en de verschrikkingen die een oorlog veroorzaakt,'' zo liet Rosenberg weten. Madonna voegt zich bij een groeiende groep van popsterren, van Dave Matthews tot Sheryl Crow, die tegenstander zijn van een militair optreden van de Verenigde Staten tegen Irak.

In een beschrijving van de videoclip staat dat Madonna een modeshow opent waar modellen couture camouflage kleding tonen. De modeshow eindigt in een chaos van oorlogsleed. Madonna zelf verschijnt ook op de catwalk en gooit een granaat naar het publiek. De video verschijnt naar verwachting in maart, een maand voor het verschijnen van haar album. Het is Madonna's eerste nieuwe studio materiaal sinds het album Music, dat in 2000 werd uitgebracht.