Bankier moet schoenen weer poetsen

Informele kleding, die in de jaren van de beurshausse oprukte in de Londense City, moet weer terug in de kast. Medewerkers van de zakenbank J.P. Morgan, een van de leidende banken in het financiële centrum van Londen, hebben per memo te horen gekregen dat zij te allen tijde weer in het (mantel-)pak moeten en hun schoenen moeten poetsen.

De heren wordt streng aangeraden zich elke dag te scheren. Dit berichtte de zakenkrant Financial Times vanmorgen. Volgens de krant heeft een van de topmanagers van J.P.Morgan, David Hitchcock, het personeel laten weten dat de gegroeide gewoonte van `dress down' in sommige gevallen is ontaard in `dress collapse'. ,,Scheren, schoenpoetsen en er goed uitzien voegt toe aan de professionele uitstraling,'' schrijft Hitchcock. ,,Bovendien zijn strijkijzers gewoon te koop in elke elektrazaak. (...) Probeer er goed uit te zien.'' Ook het gebruik van handpalmcomputers en gameboys tijdens vergaderingen wordt verboden, ten faveure van geschreven aantekeningen.