`Miljardenbod Fortis op belang van Suez'

Bank en verzekeraar Fortis heeft een miljardenbod uitgebracht op een pakket Fortis-aandelen dat in handen is van Suez, een Frans nutsbedrijf. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times vanochtend.

Op de beurs wordt al langer gespeculeerd over de nieuwe eigenaar van het aandelenbelang van Suez. Het nutsbedrijf bezit 10,8 procent van Fortis en kondigde onlangs aan dit pakket te zullen verkopen. Op basis van de huidige beurskoers is het pakket circa 1,9 miljard euro waard.

Fortis weigert in te gaan op de kwestie. Het concern reageert niet op marktgeruchten.

Suez zou lauw hebben gereageerd op het voorstel van Fortis. Het nutsconcern zou liever het belang slijten aan een strategische partij. Suez wil van de stukken af om de schulden terug te brengen. Twee weken geleden is BNP Paribas benaderd. Deze Franse bank heeft vorig jaar met Fortis fusiebesprekingen gevoerd, aldus de Britse zakenkrant.

Sommige beleggers speculeren erop dat Fortis slachtoffer wordt van een vijandige overname. Het concern beschikt over relatief lage beschermingswallen. Het aandeel Fortis daalde vanochtend met een half procent naar 13,63; de beurs was een procent lager.