Cultuurfonds verstrekt vijf theateropdrachten

Feico Sobel, Aafje Buringh, Sarah Ringhoed, Diah Ayu Ariyati en de theatergroep Annette Speelt hebben elk 18.500 euro van het Prins Bernhard Cultuurfonds gekregen voor het maken van een eigen theaterproductie.

Het fonds stelt als voorwaarde dat de voorstelling op zijn laatst in het seizoen 2004/2005 wordt uitgevoerd, en voor de zakelijke leiding wordt ondergebracht bij een werkplaats, theater of gezelschap. Feico Sobel studeerde in 2002 af in Maastricht met de voorstelling De Presidentes. Hij maakt nu de voorstelling Zabibie en Mouzalifa bij Theatergroep Wederzijds. Aafke Buringh studeerde in 2002 af aan de toneelschool in Arnhem. Zij speelde met Hanneke Scholten de voorstelling Hoe Leana haar man terugkreeg bij Werkplaats Generale Oost. Sarah Ringoed regisseerde de afgelopen jaren diverse jongerenproducties. Diah Aya Ariyati werkte als danseres in Indonesië, en begon vier jaar geleden aan de Rotterdamse Dansacademie. De toneelgroep Annette Speelt werd onderscheiden met de Wim Bary Perspectiefreis 2002 voor de muziektheatervoorstelling 't Zal je Kind maar Wezen'.