Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Actrice stapt op bij KRO-programma

Actrice Gerda Havertong is vrijdag boos weggelopen bij de opnames voor het KRO-programma De Tijd Van Ons Leven. Bij binnenkomst van Havertong in de studio zong het publiek, daartoe aangespoord door een zogenoemde `aanjager', het liedje Zie ginds komt de stoomboot. Havertong: ,,Wat is dat voor associatie, twee maanden na Sinterklaas? Hoe komt het in je hoofd om zo'n lied te gaan zingen als er een zwarte vrouw opkomt? Ik vind het een groffe belediging.'' Havertong heeft het publiek gevraagd waarom men inging op de aansporing van de aanjager, en is daarna vertrokken. Ze heeft nog geen reactie van de KRO gehad.