Sparks: Lil' Beethoven

Van een comeback is geen sprake, want de tweemansgroep Sparks van de Amerikaanse gebroeders Ron en Russell Mael is nooit weg geweest sinds hun jaren zeventig-hit `This town ain't big enough for the both of us'. Er is zelfs sprake van een opleving in hun populariteit, die alles te maken heeft met het feit dat de broers even creatief zijn als ooit tevoren. Hun negentiende album Lil' Beethoven manoeuvreert vernuftig tussen vaudeville en elektropop, met herkenbare refreinen en een droogkomische presentatie (toetsenman Ron Mael heeft het Hitlersnorretje ingewisseld voor een maffiose potloodstreep op de bovenlip). Russell Mael zingt opgewonden hoe hij het ware geluk heeft gevonden in `I married myself' (I'm very happy together), maar kan ook een onbewogen duet aangaan met de telefoniste die hem aan het lijntje houdt in `Your call is very important to us – Please hold'. Op de schijnbaar triviale vraag `How do I get to Carnegie Hall' geeft deze boeiende popplaat een verrassend antwoord: Practice on a Steinway!

Sparks: Lil' Beethoven (Artful / distr. Bertus)

    • Jan Vollaard