Sharon voert besprekingen met Palestijnen

De Israëlische premier Ariel Sharon heeft recentelijk besprekingen gevoerd met twee Palestijnse leiders, PLO-nummer-2 Mahmud Abbas (Abu Mazen) en parlementsvoorzitter Ahmed Qureia (Abu Ala), zo hebben Israëlische en Palestijnse functionarissen gisteren gemeld. Het waren voor zover bekend Sharons eerste ontmoetingen met hoge Palestijnse functionarissen in ongeveer een jaar. Er is ondermeer gesproken over de mogelijkheid van een staakt-het-vuren en mogelijke oplossingen voor het Israëlisch-Palestijnse conflict ter sprake. Sharon heeft de Palestijnse leider Yasser Arafat in de ban gedaan omdat hij het brein zou zijn achter de Palestijnse terreur. Abbas en Qureia zijn vertrouwelingen van Arafat maar hebben tegelijkertijd hun kanalen naar Israëlische leiders opengehouden.