OPLEIDING

De Theaterschool en Kleinkunstacademie De enige officiële HBO-opleiding cabaret in Amsterdam. Deze opleiding is het gevolg van een fusie: per 1 januari 2001 zijn de Amsterdamse Toneelschool en de Akademie voor Kleinkunst samengevoegd. Het betreft een 4-jarige opleiding voor podiumkunstenaars in het professionele werkveld van toneel, muzikaal theater en cabaret. Theaterschool en Kleinkunstacademie, Postbus 15498, 1001 ML Amsterdam. Bezoekadres: Jodenbreestraat 3.

Inlichtingen (020) 627 76 80 en www.the. ahk.nl of theaterinfo@the.ahk.nl

Er zijn verschillende cabaretcursussen in het land met variërende duur. De drie meest prominente meerjarige particuliere opleidingen zijn:

Studio ST&M in Amsterdam Deeltijd kleinkunstopleiding voor Stem, Theater en Muziek onder artistieke leiding van Selma Susanna. De school streeft ernaar leerlingen af te leveren die de basistechnieken van de kleinkunst beheersen en vanuit een eigen visie en identiteit theater kunnen maken. Studio ST&M, Grote Wittenburgerstraat 9, 1018 KV Amsterdam

Inlichtingen (020) 622 1596 of www.studiostem.nl en info@studiostem.nl

Koningstheaterakademie Vierjarige kleinkunstopleiding in 's Hertogenbosch onder leiding van Frank Verhallen en Anita Uitdehaage voor getalenteerde theatermakers van 18-30 jaar. Twee á drie dagen per week krijgen de leerlingen scholing tot professioneel cabaretier of zanger-acteur. Koningstheaterakademie en Koningstheater, Vlijmenseweg 2 of Postbus 122, 5201 AC 's-Hertogenbosch.

Inlichtingen (073) 624 99 28 en www.kw1c.nl/theater/Theacad. htm en akademie@koningstheater.nl

De cabaretschoolOnderdeel van de SKVR, Kunst voor Rotterdammers (en omstreken), waar tientallen cursussen en workshops worden gegeven. De cabaretschool is onderdeel van de theaterschool die onder leiding staat van Bob van der Lugt. De cabaretschool is een tweejarige parttime opleiding voor 14-24 jarigen. Cabaretschool De SKVR, Calandstraat 7, 3016 CA Rotterdam.

Inlichtingen (010) 436 13 66 en www.skvr.nl en theater@skvr.nl