Hockeybond kiest voor nacompetitie

In een poging de kloof tussen hoofd- en overgangsklassen te verkleinen heeft de Nederlandse hockeybond (KNHB) besloten de promotie-degradatieregeling met ingang van het seizoen 2003/2004 te wijzigen. Aan het einde van die jaargang maken de winnaars van de twee poules in de overgangsklasse in een best-of-three-serie uit wie van beide promoveert en zo de plaats inneemt van de rechtstreekse degradant, de nummer twaalf van de hoofdklasse. De verliezer van de play-offs mag via een extra wedstrijdreeks (eveneens maximaal drie duels) tegen de nummer elf uit de hoofdklasse alsnog proberen hogerop te komen. De nummers twee van de twee poules in de overgangsklasse werken ook een play-off af. De winnaar daarvan neemt het op tegen de nummer tien van de hoofdklasse. De club die in die serie duels de sterkste is, mag het daaropvolgende seizoen in de hoogste afdeling uitkomen.