FESTIVALS

De zeven belangrijkste cabaretfestivals zijn:

Het Leids Cabaret Festival viert zijn vijfentwintigste verjaardag. De finale in dit jubileumjaar wordt gehouden van 10 tot en met 15 februari. Eerdere winnaars van het festival zijn onder andere De bloeiende Maagden, Sanne Wallis de Vries, Jack Spijkerman en Javier Guzman.

www.leidscabaretfestival.nl

Het Amsterdams Studenten Cabaret Festival is een jaarlijks festival voor studenten uit de universiteitssteden in Nederland. Acht groepen of solisten zullen in de finale optreden voor een jury van bekende Nederlanders. www.ascf.nl.

Het Cameretten Festival is het oudste cabaretfestival van Nederland. Het festival wordt sinds 1966 gehouden en heeft in de loop der jaren heel wat talent ontdenkt. Oude winnaars zijn onder andere Ivo de Wijs, Hans Liberg, Brigitte Kaandorp, Paul de Leeuw, Herman Finkers, Theo Maassen, Plien en Bianca en Marc-Marie Huijbregts. Op 17 en 18 februari zijn de laatste finaletournees te zien in het Nieuwe de la Mar in Amsterdam.

De voorronden voor het festival van dit jaar zijn op 19, 20 en 21 november. De finale heeft plaats op zaterdag 22 november.

www.cameretten.nl.

Het Groninger Studenten Cabaret Festival is dit jaar toe aan zijn zeventiende editie. Studenten uit heel Nederland kunnen zich tot 31 mei inschrijven. De selecties zijn 31 mei, 1 juni en 8 juni in Groningen. Het festival vindt 22, 23, 24 oktober plaats in de stadsschouwburg in Groningen.

www.gscf.nl

Cabaretfestival Cabacar biedt cabarettalent van iedere leeftijd de kans zich te presenteren voor een vakkundige jury. Binnenkort start de inschrijving van de tweede editie die wordt gehouden in theatercafé De Keulse Kar in Den Bosch. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij Hennie Pardoel van Theatercafé De Keulse Kar via info@dekeulsekar.nl of via (073) 613 61 29.

Deltion Op zaterdag 13 december wordt in Zwolle het achtste Deltion Cabaret Festival gehouden. Informatie over deelname is te verkrijgen door te mailen naar r.knier@hccnet.nl of rknier@deltion.nl, ter attentie van Ruud Knier.

Inlichtingen 038-4212915.

CabarateskeDe finale van het derde Festival Cabareteske wordt gehouden op 16 februari in de stadsschouwburg in Eindhoven. Na de 5 reeds gehouden voorrondes zullen deze avond de winnaars van de gouden, zilveren en bronzen kabouter bekend worden gemaakt.

www.skke.nl