Courgetterolletjes met geitenkaas

Onlangs heb ik een prachtige, grote, geribbelde (en ook zware!) grillpan aangeschaft. Die is 50 centimeter lang en moet dus boven twee gaspitten geplaatst worden. Ik koos dit formaat op aanraden van mijn vriendin. Volgens haar zou iedereen een zo groot mogelijke grillpan moeten kopen, afhankelijk van de grote van de gasplaat, zodat je bij het grilleren van grotere hoeveelheden niet eindeloos voor het fornuis staat te bakken (voor kleinere hoeveelheden hoef je dan maar één kant van de pan te verhitten). Ik heb geen spijt dat ik haar advies opgevolgd heb. Dit borrelhapje was in een wip klaar. Als u geen grillpan hebt, kunt u ze natuurlijk ook onder een hete grill schuiven. U kunt in plaats van of behalve de courgette ook langwerpige, dunne plakken aubergine gebruiken. Varieer de vulling door bijvoorbeeld fijngehakte gebakken paddestoelen, gehakte geroosterde rode paprika en/of verschillende verse kruiden als basilicum of bieslook te gebruiken.

Snijd de courgettes bij en snijd ze dan in de lengte in dunne plakken. Kwast de plakken aan beide kanten licht in met olijfolie. Grilleer ze een paar minuten aan beide kanten onder een hete grill, of bak ze aan beide kanten in een grillpan goudbruin. Leg ze op een bakplaat en zet even weg.

Spoel de gezouten kappertjes onder de koude kraan, laat ze goed uitlekken en hak ze grof. Neem de tomaten uit de olie, laat ze ook goed uitlekken en hak ze grof. Dep de ansjovisfilets zo nodig droog en hak ze fijn.

Doe de geitenkaas in een kom en prak zo nodig met een vork tot hij zacht is. Schep er de kappertjes, zongedroogde tomaten en ansjovis door. Breng op smaak met zout en peper en de tijm.

Smeer een dessertlepel van het kaasmengsel over elke plak courgette en rol die dan op. Maak vast met een cocktailprikker. Schik de rolletjes op een dienschaal, sprenkel er olijfolie over en bestrooi met de peterselie.

    • Kim Maclean