Logica-CMG blijft fusievoordeel zien

De aandelenmarkt trakteerde automatiseringsbedrijf Logica-CMG vanochtend op een forse koerswinst nadat het bedrijf een eerder afgegeven winstprognose herhaalde. Het bedrijf, vorig jaar onstaan uit een fusie tussen het Britse Logica en het Brits-Nederlandse CMG, stelde vanochtend voor opening van de beurs dat het nog steeds rekent op een jaarlijkse fusiebesparing van 60 miljoen pond (91 miljoen euro).

Logic-CMG was vanochtend de grootste stijger binnen de AEX-index. Terwijl de belangrijkste beursgraadmeter op verlies stond en de meeste beursfondsen daalden, spoot de koers van de automatiseerder met 10 procent omhoog naar 1,81 euro.

Dit jaar zal Logica-CMG nog niet alle vruchten van de fusie plukken. Voor dit jaar verwacht het bedrijf dat het kostenvoordeel uitkomt op 30 miljoen pond, vooral door het schrappen van banen.

De besparing zal in 2004 voor het eerst volledig worden gerealiseerd, aldus de automatiseerder.De fusie kost in totaal 1440 arbeidsplaatsen.

De winst van Logica-CMG over de tweede helft van 2002 strookt met de verwachtingen. De onderneming zegt haar winstmarges het afgelopen halfjaar op peil te hebben gehouden, ondanks lagere omzetten.

Bij de IT-divisie daalde de omzet 7 procent ten opzichte van de eerste helft van 2002. Door kostenverlagingen kon de automatiseerder de marges in deze tak toch overeind houden. Het bedrijf zal op 5 maart de definitieve halfjaarcijfers bekendmaken.