Libertel: bod moeder te laag

Vodafone-dochter Libertel vindt het bod van het Britse moederbedrijf op de aandelen Libertel te laag. Gesprekken over een volledige overname van Libertel zijn vandaag beëindigd. De directie van het Nederlandse telecombedrijf vindt dat een bod van 11 euro per aandeel ,,onvoldoende waarde (...) weerspiegelt''. De houding van Libertel is opmerkelijk omdat het bedrijf al jarenlang gedomineerd wordt door het moederbedrijf. Vodafone houdt 77,5 procent van de aandelen van Libertel.

De directie en commissarissen van Libertel zijn ondanks de lage biedprijs bereid om ,,volledige medewerking te verlenen'' aan het bod. Vodafone maakte op 13 januari bekend een bod op Libertel te willen uitbrengen. Bij vergelijkbare uitkoopoperaties in Portugal en Zweden die tegelijk met het indicatieve bod op Libertel bekend werden gemaakt ontmoet Vodafone minder weerstand. Daar zijn eerder deze week al officiële biedingen de deur uitgegaan op de aandelen die het moederbedrijf nog niet bezit. Vanochtend noteerde het aandeel Vodafone Libertel nauwelijks hoger op 10,89 euro. Daarmee noteert het fonds nog steeds onder de biedprijs van 11 euro. In juni 1999 ging het concern voor 21 euro per aandeel naar de beurs.