Balletrecensies

De kinderen van groep 7 van de Notenkraker in Amsterdam zijn naar een voorstelling geweest: `Met handen en voeten' van het Internationaal Danstheater voor de Jeugd. Ze schreven er recensies over.

Ik vond de dansers die eraan mee deden heel knap, dat ze al die ritmes gelijk en goed deden. Ze konden goeie ritmes maken met hun handen en voeten. Ze konden ook goed dansen en buitenlandse dansen dansen, terwijl ze daar niet vandaan komen. Hun hele lichaam was rood, maar ze konden nog steeds klappen op die rode plekken. Dat moet wel pijn doen, maar ze gingen gewoon door.

Ismet Aksoy, 11 jaar

Een vrouw kon héél goed balletdansen. Ik vond het heel knap van haar. Ik vond het hartstikke leuk omdat ze met houten stokken gingen elastieken. Dat vond ik pas echt leuk, omdat ze iets deden waarvan ik denk dat het nog nooit bestond.

Fadoua el Aaddouyi, 10 jaar

Ze deden dansen waar je kracht voor moest hebben en ook lenigheid en ballet. Soms doen de mannen de dans van de meisjes gek na omdat ze het stom vinden. Er werd ook nep in gevochten. Ik vond het zelf heel leuk omdat drie mensen in grijze kleding die andere drie mensen met gekleurde kleding pesten en slaan. En op het laatst deden ze drie grote buigingen.

Iljaas Rodjan, 10 jaar