Winstsprong van Anheuser-Busch

Het Amerikaanse bierconcern Anheuser-Busch, de grootste brouwer ter wereld, heeft in het vierde kwartaal van 2002 de winst met 18 procent zien stijgen tot 269 miljoen dollar (ruim 240 miljoen euro). Dit heeft de producent van onder meer Budweiser en Bud Light gisteren bekendgemaakt. De winst van omgerekend 32 cent per aandeel was een tegenvaller voor de analisten, die een winst van 36 cent per aandeel hadden geraamd. Op de beurs van New York daalde het aandeel dan ook met vier procent. Anheuser-Busch zag de omzet in het laatste kwartaal met 7 procent toenemen tot 2,89 miljard dollar. Voor geheel 2002 kwamen de winst en de omzet uit op respectievelijk 1,93 miljard en 13,57 miljard dollar. Het concern bedient nu bijna de helft van de Amerikaanse thuismarkt met een marktaandeel dat met een half procent is toegenomen tot 49,2 procent.