Vijf goals Van Persie tegen AGOVV

Met vijf treffers was Robin van Persie gisteravond de gevierde speler bij het bekerduel Feyenoord-AGOVV. Dankzij de bevliegingen van de jonge aanvaller plaatste de Rotterdamse stadionclub zich na de 6-1 zege op de Apeldoornse amateurclub voor de kwartfinale. Vitesse is de volgende tegenstander van Feyenoord, dat begin maart weer thuis mag spelen.

AGOVV hield in de Kuip welgeteld 43 minuten stand. Lurling maakte toen de openingstreffer. Twee minuten later scoorde Van Persie zijn eerste van de avond. Vlak voor het eindsignaal maakte Juliana van AGOVV nog een tegendoelpunt, dat door de vierduizend meegereisde supporters als een winnende goal werd bejubeld. Ze hadden halverwege de eerste helft ook bijna reden tot juichen gehad, toen middenvelder Monteiro bijna doelman Lodewijks passeerde.

Linksbuiten Van Persie stond voor de verandering als schaduwspits opgesteld. Net als tegen Go Ahead Eagles (vriendschappelijk) en FC Twente (competitie) was hij de absolute uitblinker van Feyenoord. Van Persie hoopt en rekent komende zondag op een basisplaats, tegen Ajax in de Arena.

Excelsior heeft zich gisteravond ten koste van Ajax 2 geplaatst voor de kwartfinales. De satellietclub van Feyenoord won op eigen veld met 4-2 van de Amsterdamse jeugdploeg. In de volgende ronde speelt Excelsior weer thuis. Begin maart is FC Utrecht, vorig seizoen verliezend bekerfinalist, te gast op Woudenstein.

Excelsior was de betere ploeg tegen Ajax 2, dat onverwacht en onverdiend op voorsprong kwam door een rake kopbal van Akachar. Nog voor rust scoorde de thuisploeg twee keer tegen. Eerst strafte El Hamdaoui een blunder van Aafjes af. Vervolgens scoorde Lopes in de rebound, na een schot van Swerts. Na rust scoorde Lopes met een prachtige hakbal achter het standbeen. Ajax 2 bracht de spanning even terug, toen Kujala een strafschop benutte. Koswal schoot Excelsior definitief in veilige haven.

In het Oosterpark won eredivisieclub FC Groningen in de achtste finales met 3-0 van eerstedivisieclub Haarlem. Spits Salmon scoorde twee keer voor de thuisploeg. Drent maakte ook nog een doelpunt.