Spel Nokia vertraagd

Nokia gaat de concurrentie aan met de GameBoy van Nintendo. De Finse fabrikant van mobieltjes presenteerde gisteren een telefoon waarmee geavanceerde computerspellen kunnen worden gespeeld. Het apparaat komt later dan verwacht op de markt. In het vierde kwartaal van dit jaar moet de N-gage, zoals de speltelefoon is gedoopt, in de winkel liggen. Nokia gaf geen verklaring voor de vertraging.

Een reden zou zijn dat op dit moment maar weinig spellen voor de N-gage klaar zijn. Nokia heeft inmiddels wel contracten afgesloten met producenten van computerspellen, zoals Activision, Sega en Eidos. De spellen zullen verkrijgbaar zijn op aparte geheugenkaartjes die Nokia op de markt brengt.

Met de N-gage wil het Finse concern de verzadigde markt voor mobieltjes een impuls geven. In spelletjes via de mobiele telefoon zal over enkele jaren miljarden euro's omgaan is de verwachting.