Hockeyster Rognoni bij R'dam

Hockeyhoofdklasser Rotterdam heeft zich versterkt met de Argentijnse international María Cecilia Rognoni. De 26-jarige centrale verdedigster leidde haar vaderland twee maanden geleden in Perth ten koste van Nederland naar de wereldtitel, en werd tijdens het WK door de internationale hockeyfederatie FIH uitgeroepen tot speelster van het jaar.

Twee landgenotes, middenveldster Ana Quiroga (26) en keepster Paola Vukojicic (28), vergezellen Rognoni, voor wie vice-landskampioen Rotterdam inmiddels een werkvergunning heeft aangevraagd. Ook Den Bosch en Oranje Zwart dongen naar de gunsten van de 127-voudig international van Ciudad de Buenos Aires, die ruim drie jaar geleden voor twaalf maanden werd geschorst nadat zij bij de Pan-Amerikaanse Spelen uit woede een bal naar een scheidsrechter had gegooid.

Op voorwaarde dat Rognoni binnenkort de vereiste papieren krijgt, speelt de Argentijnse ook volgend seizoen bij de grootste club van Nederland (2.169 leden) die op 2 maart de competitie hervat. Quiroga en Vukojicic daarentegen vertrekken aan het eind van dit seizoen.

Rotterdam is niet de enige club die zich de afgelopen weken op de `Argentijnse markt' begaf. Push uit Breda verwelkomde vorige maand eveneens twee internationals van de kersverse wereldkampioen: Mercedes Margalot (27) en Maria Paz Ferrari (26).