Groot-Brittannië

Love's Labour's Lost

Het is Trevor Nunns afscheidsstuk als artistiek directeur van het National Theatre en het markeert de comeback van Joseph Fiennes, de jongere broer van acteur Ralph, op de Londense planken na een carrière-dip in de film. In Love's Labour's Lost, Shakespeare's liefdesklucht, speelt Fiennes de rol van Berowne, de meest bijdehante van drie aristocratische bijdehandjes aan het hof van de koning van Navarra. Ze beloven drie jaar lang vrouwengezelschap te mijden en eens per week te vasten om zich beter op hun studies te kunnen concentreren. Uiteraard steekt de liefde een spaak in het wiel.

Love's Labour's Lost, vanaf 15/2 in de Olivier-zaal van het National Theatre, South Bank, London SE1; Inl 0044-207452300 & www.nt-online.org

Publicness

Het Institute of Contemporary Art (ICA) in Londen heeft onder de titel Publicness drie kunstenaars bijeengebracht die in de openbare ruimte werken en ondeugdend onderzoeken wat het is om bij een cultuur te horen (of niet). De Fransman Matthieu Laurette organiseert `internationale look-alike wedstrijden' en toont daarvan video's.

Een westers publiek kan Salvador Dali en de Britse koningin er makkelijk uit halen, maar wat moet je met zijn Zuid-Koreaanse aflevering, die het idee van celebrity op zijn kop zet? De Deen Jens Haaning toont vluchtelingen in de stijl van een commerciële modereportage. Toegang gratis voor niet-Britten.

Publicness, t/m 16/3 in ICA, The Mall, London SW1; ma-zo 12-19.30u; Inl 0044-79303647