En verder

Chinees Nieuwjaar

Xin Niani is het vijfde feest uit de reeks Haagse Wereldfeesten waarbij een bevolkingsgroep de rol van gastheer/vrouw op zich neemt en andere Hagenaars uitnodigt in de feestvreugde te delen. Met Xi Nian vieren de Chinezen het nieuwe jaar dat begint op de tweede nieuwe maan na de zonnewende van 21 december. Xi Nian wordt over de hele wereld gevierd met veel vuurwerk om de boze geesten te verjagen, zoete gebakjes zoals nian gao, en danst er een felgekleurde draak door de straten.

Bezoekers, kom op nieuwe schoenen! Het brengt ongeluk als je met oude schoenen het nieuwe jaar binnenstapt.

Xin Nian Chinees Nieuwjaar, Zo 9 feb 15u. Theater v/h Volksbuurtmuseum, Hobbemastraat 120, Den Haag. Res 070-3898986. Toegang €2,50.

Antiekbeurs

In de Grote Kerk van Breda wordt van donderdag 6 februari tot en met zondag 9 feburari de vierde Antiekbeurs Breda gehouden. De plusminus 45 deelnemende antiquairs presenteren hun collecties meubelen, zilver, juwelen, sieraden en kunst.

Antiekbeurs Breda. Van 6 t/m 9 febr do 18-22u; vr 13-22u; za en zo 11-18u. Entree €7,50.

Winterwandeling

In de Amsterdamse Plantagebeurt en de aangrenzende grachten, woonde in de negentiende eeuw een overwegend joodse bevolking. Tot het begin van de twintigste eeuw was de Plantage een belangrijke uitgaansbuurt van Amsterdam. Het Joods Historisch Museum organiseert zondag 9 februari een rondleiding door de Plantagebuurt.

Winterwandeling in de Plantage. Zondag 9 februari 14u30. Deelname €5.

Collectors Fair

In Eindhoven wordt op 8 en 9 februari de internationale Collectors Fair gehouden. Ruim 400 deelnemers zijn aanwezig met hun meest uiteenlopende verzamelobjecten.

Collectors Fair op 8 en 9 febr 10-17u. Entree €5. Beursgebouw Eindhoven, Lardionoisstraat 8 (naast NS-station).