Delta Air Lines bevriest en verlaagt lonen

Delta Air Lines, de in omvang derde luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Staten, wil de salarissen van zijn werknemers bevriezen. De leidinggevenden krijgen zelfs een salariskorting, van 8 tot 10 procent. Dit heeft Delta's personeelschef gisteren gemeld aan zijn werknemers. Volgens hem staat de malaise in de luchtvaartsector geen enkele loonsverhoging toe. Om het goede voorbeeld te geven, leveren de concerndirecteuren ieder 8 procent van hun beloning in en bestuursvoorzitter Mullin en president-commissaris Reid zelfs 10 procent. Delta lijdt hevig onder de daling van het aantal passagiers, die vooral na de aanslagen van september 2001 veel minder zijn gaan vliegen. Vorig jaar boekte Delta een verlies van 1,27 miljard dollar (1,14 miljard euro), na een een verlies van 1,22 miljard in 2001.