Bod op Libertel vertraagd

De gesprekken tussen het Britse telecombedrijf Vodafone en de Nederlandse dochter Libertel over een volledige overname verlopen moeizaam. Vodafone, dat al 77,5 procent in Libertel bezit, voert sinds 13 januari gesprekken over het uitkopen van de resterende aandeelhouders. ,,Die gesprekken hebben nog niet geleid tot een bod'', zo maakte het Nederlandse dochterbedrijf gisteren bekend. Eerder gaf Vodafone aan een bod van 11 euro per aandeel te overwegen.

Bij vergelijkbare uitkoopoperaties in Portugal en Zweden – die tegelijk met het indicatieve bod op Libertel bekend werden gemaakt – ontmoet Vodafone minder weerstand. Daar zijn wel officiële biedingen de deur uitgegaan op de aandelen die het moederbedrijf nog niet bezit. Het aandeel Vodafone Libertel zakte gisteren meteen onder de 11 euro. Vanochtend noteerde het aandeel 6 eurocent hoger op 10,90.