Yorin stelt vervolg thrillerserie `24' uit

De tweede reeks van de politieke thriller 24 zal niet meteen na afloop van het slot van de eerste reeks – dinsdag 25 februari – worden uitgezonden. De tv-zender Yorin was dit oorspronkelijk wel van plan.

Gisteravond werd de 22ste aflevering onverwacht vervangen door de televisiedocumentaire Living with Michael Jackson van de Britse tv-interviewer Martin Bashir.

De nieuwe reeks van opnieuw 24 afleveringen van 24 zal waarschijnlijk in september beginnen. Volgens een woordvoerder kiest Yorin voor een pauze omdat de last van nogmaals 24 wekelijkse afleveringen, waarvan eigenlijk geen enkele gemist kan worden, te zwaar is voor de kijkers. Bovendien zou de serie dan in vakantietijd doorlopen, wat voor veel kijkers een bezwaar is. Overigens zijn pauzes in dramaseries volgens de woordvoerder gebruikelijk. Zeker bij een ,,heftige'' serie als 24.

Bij de BBC begint de tweede reeks op zondagavond 16 februari. Sinds een tijdje loopt op de BBC-site (www.bbc.co.uk/drama/24) een klok die de dagen, uren, minuten en secondes aftelt tot het uur U. De laatste aflevering zal op 27 juli op BBC2 te zien zijn.

Aan het gegeven van 24 dat iedere aflevering in werkelijke tijd de gebeurtenissen van één uur uit een opnieuw zeer turbulent etmaal beschrijft is niets veranderd. Dit keer is sprake van een atoombom waarmee terroristen Los Angeles willen vernietigen. Geheim agent Jack Bauer (Kiefer Sutherland) moet nogmaals de zaak redden, wederom omgeven door intriges en verraad en problemen in de huiselijke sfeer. In Amerika, waar dinsdag deel 11 van de nieuwe reeks te zien was, zijn de kijkcijfers veel hoger dan in het eerste jaar.