Via de lingerie naar Albert Heijn

Luc de Baets (42) heeft het allemaal al meegemaakt. Hij studeerde aan de militaire academie KIM in Den Helder en bedrijfskunde in Groningen, was vijf winters lang arctic survivor instructor van het korps mariniers bij min 20 graden in de sneeuw in Noord-Scandinavië (,,ja, het is terecht daarover met ontzag te spreken''), en werkte daarvoor eind jaren tachtig voor de Verenigde Naties als waarnemings- en personeelsofficier in Zuid-Libanon en Beiroet. En daarna? Daarna werd De Baets personeelsmanager van lingerieketen Hunkemöller. ,,Van het leiden van mariniers in moeilijke omstandigheden ging ik naar winkels met 450 vrouwen. De vergelijking gaat mank, maar ook de Hunkemöller-werknemers waren een uitdaging.'' Na een avontuur voor de winkelketen in Oost-Europa werd De Baets directeur personeel en organisatie (P&O) bij Vendex KBB en later Endemol. Volgende maand wordt hij P&O-directeur bij Albert Heijn. ,,Mijn hele carrière komt erop neer dat ik meer uit mensen kan krijgen, dat ze meer gaan presteren. En dat ook nog eens met meer zelfrespect.''

personalia@nrc.nl

    • Freek Staps