Verrassende winst van Sparta op koploper Emmen

Voetbalclub Sparta heeft gisteren in de eerste divisie verrassend met 1-0 gewonnen van koploper Emmen. In de 21ste minuut maakte topscorer Koevermans in Rotterdam het winnende doelpunt. Het was zijn 17de treffer in deze competitie. Hij staat nu op gelijke hoogte met De Groot van Emmen. Helmond Sport verspeelde in Volendam in blessuretijd het uitzicht op een fraaie positie in de derde periode. Holwijn bracht de thuisclub in de extra tijd alsnog op gelijke hoogte: 2-2. Scheidsrechter Wiedemeier gaf de coaches van beide ploegen een rode kaart. Wisman (Volendam) kreeg die voor diens aanmerkingen op de leiding, Van Dijk voor een slaande beweging naar de grensrechter. MVV bleef in de derde periode zonder puntenverlies. De Maastrichtenaren verrasten FC Dordrecht: 0-2.